Werkwijze2018-11-09T16:17:28+00:00

Waarvoor kunt u bij ons terecht?

Voeding in de breedste zin

Preconceptie fase/kinderwens
Optimaal zwanger
Borstvoeding en de voeding van mama
Algemeen voedingsadvies

Diëten

Koolhydraatarm dieet
Fodmap dieet
Voedselallergie
Voedselintolerantie
Ondervoeding/ondergewicht
Overgewicht
Diabetes
Hoog Cholesterol
Hoge Bloeddruk

Leefstijl

Kik for kids
PCOS
Ketenzorg Diabetes, CVRM, COPD en astma
Prikkelbare darm syndroom
Obstipatie

Hoe gaan we te werk?

De afspraken vinden plaats op één van de spreekuurlocaties in Etten-Leur, Fijnaart, Klundert of Rijsbergen in de vorm van een eerste consult(face-to-face) dat gemiddeld 60 minuten duurt. Als u na het intakegesprek de behandeling wenst te vervolgen kunt u samen met de diëtist vervolgconsulten inplannen van 15 minuten tot 1 uur. Daarnaast behoren telefonische-, email-, of Whatsapp contacten tot de mogelijkheden. Ook komen wij aan huis wanneer de huisarts dit indiceert.

Tijdens de eerste afspraak maken we uw hulpvraag duidelijk en streven wij er naar waar mogelijk al adviezen ter verstrekken, soms is aanvullend onderzoek nodig en gaat u hiervoor met een opdracht naar huis. Doelstelling is advies op maat in plaats van een standaardlijst. Door zelf een aandeel te hebben in uw behandelplan lukt het uiteindelijk beter om uw doel te bereiken of uw vraag beantwoord te krijgen. We maken hierbij gebruik van verschillende behandelmethoden, diëten en gespekstechnieken.

Onze diëtisten hebben de HBO opleiding Voeding en Diëtetiek afgesloten met een diploma waardoor zij de beschermde titel diëtist mogen gebruiken en staan ingeschreven in het kwaliteitsregister paramedici. Om kwaliteit te waarborgen en ingeschreven te blijven worden nascholingen gevolgd en punten gehaald met activiteiten zoals intercollegiale toetsing en intervisie.