Sabine

/Sabine
Sabine2019-07-04T19:54:24+00:00

Sabine

Voeding, we hebben er allemaal, elke dag mee te maken. We hebben het nodig om in leven te blijven. Maar welke keuzes zijn dan gezond? Hoe maak je bewuste keuzes en weersta je de verleidingen?  Dit is voor iedereen verschillend. En de mogelijkheden die voeding kan bieden bij gezondheid en ziekte zijn oneindig. Dat maakt het voor mij zo uitdagend en leuk om als diëtist te werken.

 

In 2004 ben ik afgestudeerd als diëtist aan de hogeschool in Nijmegen.

Vervolgens heb ik een aantal jaren in verschillende ziekenhuizen veel ervaring op gedaan in alle facetten waarbij voeding een rol speelt. Met name het aandachtsgebied bariatrische chirurgie.

Daarna ruim 12 jaar gewerkt bij de thuiszorg (TWB). Vanaf augustus 2019 ben ik werkzaam in de praktijk van Miranda.

 

Als diëtist krijg je verschillende hulpvragen op het gebied van diabetes mellitus, COPD, hoog cholesterol, bloeddruk, overgewicht en ondergewicht. Naast deze verschillende hulpvragen heb ik me de afgelopen jaren verdiept en ervaring opgedaan in eetstoornissen.

Samen met de cliënt zoeken naar mogelijkheden om de eetstoornis te overwinnen. En daarbij stap voor stap te werken naar een volwaardig eetpatroon en daarbij weer in balans te zijn. Waarbij de focus niet alleen ligt op de voeding maar ook op denken en gedrag.

Daarnaast ben ik aangesloten bij het netwerk eetstoornissen voor diëtisten (VIE)

Naast eetstoornissen heeft bariatrische chirurgie en ondervoeding ook mijn specifieke aandacht waarbij ik ook ervaring heb opgedaan.