Miranda Goossens2019-07-04T19:48:46+00:00

Miranda Goossens

Voeding is mijn passie en eten moet, elke dag.
Ik help u bij uw dieet of voedingsvragen en geef u graag advies op maat.
Inmiddels ben ik ruim 10 jaar werkzaam als diëtist.
In die jaren heb ik ervaring opgedaan in verschillende werkvelden, ziekenhuis, thuiszorg, gehandicapten en sinds een aantal jaren in mijn eigen praktijk.

Toen ik 14 was wist ik het al, ik wil diëtist worden. Na een korte periode in het ziekenhuis en 7 jaar ervaring bij een thuiszorg organisatie startte ik in 2009 mijn eigen praktijk. Trots ben ik op de groei die ik samen met mijn collega’s heb gecreëerd. Voeding is een actueel onderwerp en er blijft gelukkig altijd genoeg over te leren waardoor de verplichte bijscholingen die wij moeten volgen voor het kwaliteitsregister helemaal niet erg zijn.

Naast alle bekende diagnoses zoals: Overgewicht, Ondervoeding, Diabetes, Cardio vasculair risico management en darmklachten besteed ik graag mijn aandacht aan de Pre conceptie fase, PCOS syndroom, Zwangeren en Mama’s die borstvoeding geven, de vrouw en haar soms wispelturige hormonen staat hierbij centraal, hier valt voor mij overigens nog genoeg over bij te leren, mijn persoonlijke doelstelling voor het komende jaar.

Naast mijn spreekuren en het runnen van de praktijk ben ik met veel plezier heel wat tijd kwijt aan mijn gezin. Mijn man John, mijn dochter Fabienne, zoon Sven en een dochter op komst (juli 2019) en poes Sproet en kater Rocco. Hoewel ik van bewegen houd zal je mij niet snel aantreffen in de sportschool of zeker niet rennend over straat, sinds 4 jaar doe ik graag acrobatische trucjes in een paaldanspaal, niets erotisch aan vooral kracht en sportief bezig zijn, oja en blauwe plekken. Zodra het weer het toelaat gaan we op pad met ons camperbusje niet te ver weg, gewoon in het mooie Nederland. Op deze manier probeer ik in het echte leven te doen wat ik in de praktijk adviseer namelijk zorgen voor balans, activiteiten, rust en genieten van en met elkaar. Hoewel ik geen enorme keukenprinses ben vind ik het uitproberen van nieuwe gerechten altijd erg leuk om te doen en dit deel ik dan ook graag via social media.

C.V. Miranda Goossens

HBO Voeding en Dietetiek (diplomering 2003)

Ingeschreven in het kwaliteitsregister paramedici, dit houdt in dat ik ervoor zorg dat mijn kennis op niveau blijft onder andere door het volgen van bijscholingen.

Bijscholingen:
• post hbo voeding en Diabetes
• post hbo kinderdiëtetiek
• post hbo ondervoeding
• post hbo scholing maag darm en leverziekten
• post hbo scholing allergische en niet allergische voedselovergevoeligheid
• post hbo copd

Workshops en overige:

  • Workshop suppletie onder de loep
  • Welke maat heeft jouw cliënt
    (Koolhydraatarme voeding, Harriet Verkoelen)
  •  Diverse workshops en bijeenkomsten o.a. via DCN Academy
  • Cognitieve gedragstherapie voor diëtisten
  • Belang van spiermassa bij ondervoeding

 

 

Lid van de DCN en ingeschreven in het kwaliteitsregister paramedici.