Manon

/Manon
Manon2019-07-04T19:51:45+00:00

Manon

Ik ben Manon Tijs en sinds januari 2019 werkzaam in de praktijk. Na 10 jaar werk als sociaal pedagogisch werker in de gehandicaptenzorg besloot ik de opleiding voeding en diëtetiek te volgen.

In de loop der jaren nam mijn interesse in de voeding in relatie met gezondheid toe. Ik wilde beide interesses (werken met mensen en voeding) combineren. Daarnaast is koken ook nog eens een grote hobby.

Wat ik mooi vind aan mijn beroep is dat ik cliënten zie veranderen. Cliënten komen binnen met een hulpvraag, maar missen het vertrouwen dat ze dit zelf kunnen aanpakken. In de loop van het traject groeit hun zekerheid en zien zij dat ze meer kunnen dan zij denken. Dat geeft mij voldoening.

Op dit moment ben ik gespecialiseerd in diabetes en wil mijzelf nog meer gaan verdiepen in gedragsverandering. Naast al het werken ben ik graag bezig met koken, wandelen en sinds kort met mijn vriend aan het Boulderen (een soort wandklimmen). Het is een fysiek zware sport, maar ook mentaal uitdagend. Daarnaast vraagt dit ook de nodige samenwerking, want op de grond zie je betere routes dan in de wand. Meteen een gratis relatietest (haha).

En nog mooier is reizen. Niks maakt mij blijer dan een tocht door de jungle, het primitieve leven. Samen met mijn vriend hoop ik de wereld nog verder te kunnen ontdekken.